Hoe kies je een schoonmaakbedrijf?

Als je een bedrijf hebt dan wil je dat alles spik en span is. Zelf schoonmaken is geen optie en je medewerkers deze klus laten doen is vaak ook niet de beste keuze. Schoonmakers inhuren zorgt ervoor dat alles professioneel en vlot gebeurt. Maar hoe kies je een schoonmaakbedrijf?

In de buurt een schoonmaakbedrijf uitkiezen

schoonmakerIn de eerste plaats is het slim om een schoonmaker inhuren in de buurt van je eigen bedrijf te kiezen. Veel schoonmaakbedrijven geven een werkgebied aan, zit jouw bedrijf buiten dit gebied dan kunnen ze niet voor je aan de slag of tegen een meerprijs. Houd er ook rekening mee dat een grote afstand ook in het nadeel kan zijn bij calamiteiten waarbij je het schoonmaakbedrijf direct nodig hebt.

Een ander belangrijk punt om op te letten bij het kiezen van een schoonmaakbedrijf is de certificeringen. Werkt het bedrijf volgens de laatste normen en voldoen ze aan de milieueisen. Deze certificeren worden over het algemeen op de website vermeld en anders kun je ze in elk geval opvragen.

Referenties checken

Het laatste wat je kunt ondernemen om een goed schoonmaakbedrijf te vinden is het nagaan van referenties. Welke andere bedrijven maken gebruik van de services van de schoonmaakbedrijven die je op het oog hebt. Zijn ze tevreden met het geleverde werk en wat zijn de minpunten. En bekijk tevens of ze de werkzaamheden die jij nodig hebt ook al bij anderen uitvoeren. Het schoonmaken van een marmeren vloer vereist andere kennis dan ramenlappen bijvoorbeeld, daar kan een professioneel schoonmaakbedrijf natuurlijk hulp bij bieden.

Op basis van bovenstaande punten is het niet moeilijk om een schoonmaakbedrijf te vinden dat past bij jouw bedrijf en de objecten die moeten worden schoongemaakt.